« terug naar vorige pagina

Wat is Animo?

Wat is Animo? 
Animo is een samenwerking tussen het Amphia, Surplus Welzijn, GGD West-Brabant, Zorroo en gemeente Oosterhout. Voor Animo werken 2 projectleiders die in samenwerking met diverse teams vanuit de samenwerkingsorganisaties (afhankelijk van het project) kennis en ervaring bundelt om nieuwe programma’s en ideeën te ontwikkelen. Dit doet Animo op basis van de behoeftes van de doelgroep, de inwoners van Oosterhout. De projecten/programma’s zijn erop gericht gezondheidsproblemen te voorkomen (preventie). Wil je meer weten over onze programma’s? Neem dan eens een kijkje hier!

Het werken vanuit Positieve Gezondheid, naar het model van onderzoeker Machteld Huber, vormt de rode draad in de te ontwikkelen programma’s. Meer over Positieve Gezondheid vind je hier. Gezondheid wordt daarmee breder ingestoken dan alleen de lichamelijke of geestelijke gezondheid.  

Op basis van een ontwikkelcyclus vanuit de Design Thinking methodiek worden knelpunten en behoeften samen met de Oosterhoutse inwoners in kaart gebracht. Meer over Design Thinking vind je hier. Dit moet leiden tot innovatieve nieuwe preventieve programma’s voor diverse (sub) doelgroepen. Wat goed werkt, wordt onderdeel van het aanbod in ondersteuning en zorg. Daar waar het elkaar versterkt sluit ANIMO aan op bestaande initiatieven. Ook wordt er samengewerkt met andere lokale partners om inwoners van Oosterhout mogelijkheden te geven om zelf hun gezondheid te bevorderen.  

Het uitgangspunt is aansluiten bij de actuele vragen in de Oosterhoutse samenleving én verbinden van de kennis/ervaring van de partners. Daarom doet Animo ook onderzoek: om erachter te komen wat de inwoners voor ondersteuning bij hun gezondheid willen en kunnen gebruiken.

 

Door op een van onderstaande logo’s te klikken van een van de aangesloten Animo organisaties ga je naar hun desbetreffende website: