« terug naar vorige pagina

Over Animo

Animo is een samenwerkingsverband tussen het Amphia, Surplus Welzijn, GGD West-Brabant, Zorroo en gemeente Oosterhout. Meer over het ontstaan van Animo, wie wij zijn en wat wij doen is te vinden op deze pagina.

 

               

Meer informatie

 • Wat is Animo? 
  Animo is een samenwerking tussen het Amphia, Surplus Welzijn, GGD West-Brabant, Zorroo en gemeente Oosterhout. Voor Animo werken 2 projectleiders die in samenwerking met diverse teams vanuit de samenwerkingsorganisaties (afhankelijk van het project) kennis en ervaring bundelt om nieuwe programma’s en ideeën te ontwikkelen. Dit doet Animo op basis van de behoeftes van de doelgroep, de inwoners van Oosterhout. De projecten/programma’s zijn erop gericht gezondheidsproblemen te voorkomen (preventie). Wil je meer weten over onze programma’s? Neem dan eens een kijkje hier!

  Het werken vanuit Positieve Gezondheid, naar het model van onderzoeker Machteld Huber, vormt de rode draad in de te ontwikkelen programma’s. Meer over Positieve Gezondheid vind je hier. Gezondheid wordt daarmee breder ingestoken dan alleen de lichamelijke of geestelijke gezondheid.  

  Op basis van een ontwikkelcyclus vanuit de Design Thinking methodiek worden knelpunten en behoeften samen met de Oosterhoutse inwoners in kaart gebracht. Meer over Design Thinking vind je hier. Dit moet leiden tot innovatieve nieuwe preventieve programma’s voor diverse (sub) doelgroepen. Wat goed werkt, wordt onderdeel van het aanbod in ondersteuning en zorg. Daar waar het elkaar versterkt sluit ANIMO aan op bestaande initiatieven. Ook wordt er samengewerkt met andere lokale partners om inwoners van Oosterhout mogelijkheden te geven om zelf hun gezondheid te bevorderen.  

  Het uitgangspunt is aansluiten bij de actuele vragen in de Oosterhoutse samenleving én verbinden van de kennis/ervaring van de partners. Daarom doet Animo ook onderzoek: om erachter te komen wat de inwoners voor ondersteuning bij hun gezondheid willen en kunnen gebruiken.

   

  Door op een van onderstaande logo’s te klikken van een van de aangesloten Animo organisaties ga je naar hun desbetreffende website:  

                 

 • In 2016 hebben Amphia, GGD West-Brabant, Zorroo huisartsengroep, Surplus Welzijn en gemeente Oosterhout de koppen bij elkaar gestoken. Veranderingen in wensen en behoeften, technologische ontwikkelingen en de veranderingen in het sociaal domein bieden kansen voor samenwerking en vernieuwing.  

  Eén van de resultaten van deze samenwerking is het initiatief ‘ANIMO’. De vijf partners hebben afgesproken om programma’s te maken, die inwoners ondersteunen om aan hun gezondheid te werken.  

  De programma’s zijn erop gericht gezondheidsproblemen te voorkomen (preventie). Het werken vanuit ‘positieve gezondheid’, naar het model van onderzoeker Machteld Huber vormt daarin de rode draad, evenals Design Thinking. Daarom doet Animo ook onderzoek: om erachter te komen wat de inwoners voor ondersteuning bij hun gezondheid willen en kunnen gebruiken.

   

  Door op een van onderstaande logo’s te klikken van een van de aangesloten Animo organisaties ga je naar hun desbetreffende website:  

                 

 • Wie zijn wij?
  Animo is een samenwerkingsverband. Vanuit de aangesloten organisaties in het samenwerkingsverband worden er 2 projectleiders geleverd die samen de leiding hebben over Animo. Wilt u ook meedenken of wilt u meer informatie over Animo, dan kunt u een van de projectleiders bereiken via de mail:

  Rein Arnoldussen, Surplus Welzijn: rein.arnoldussen@surplus.nl
  Eugenie Botden, GGD West-Brabant: e.botden@ggdwestbrabant.nl

  Locatie
  Aangezien Animo een samenwerkingsverband is maken we gebruik van de locaties van onze partners. We hebben een ruimte tot onze beschikking in het Amphia te Oosterhout. Wil je bij ons op bezoek komen? Dan maken we graag een afspraak met je op de Pasteurlaan 9, te Oosterhout, of een van de andere locaties van onze partners.

 • Animo verstuurt om de zoveel tijd een nieuwsbrief met daarin updates over de voortgang van het samenwerkingsverband, diverse lopende en afgeronde projecten/programma’s en meer! U kunt zich inschrijven (uitschrijven) voor deze nieuwsbrief door een mail te sturen naar: communicatie@surplus.nl